auto-alerts-instellen

De 7 Belangrijkste Website Alerts Die Je Automatisch Kunt Instellen

auto-alerts-instellenKom je ook handen en tijd te kort? Stel automatische alerts in zodat je in control blijft van wat er met je tijdslurpende sites gebeurd. Hieronder de top 7 alerts die je zo kunt instellen dat je automatisch alert in je mailbox krijgt of per sms wordt gewaarschuwd als het echt mis dreigt te gaan.

 1. Website Up-Time Monitoring
  Is je server vaak down? Stel automatische alerts in zodat je adequaat kunt reageren en je kunt voorkomen dat je je opgebouwde rankings en Pagerank niet verliest naast eventuele misgelopen omzet. Gebruik Monitor.us voor gratis server uptime monitoring.
 2. Organisch zoekverkeer spikes monitoren
  Google Analytics is erg handig, maar wie heeft er nu tijd om de Analytics van elke site 1 voor 1 te bekijken? Stel daarom dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse alerts in om veranderingen en bijbehorende oorzaken op te kunnen sporen. Uiteraard kun je je strategie hierop afstemmen en focussen op b.v. de sites die de meeste traffic binnen brengen.
 3. Merknaam, eigen naam of koper keywords monitoren
  Via Google Alerts kun je eenvoudig automatisch mailing alerts instellen wanneer er een nieuw bericht op het internet wordt gepubliceerd met een voor jou belangrijk zoekwoord. Zo kun b.v. je snel reageren wannneer iemand in een forum een vraag stelt en een product wilt bestellen dat jij aanbied! Erg handig dus om extra leads te genereren.
 4. Nieuwe backlinks monitoren van je eigen site en die van je concurrenten
  Via de Fresh Web Explorer van Moz.com kun je envoudig backlinks monitoren. Wanneer er iemand naar je links kun je kijken wat er over je geschreven wordt en of de backlink goed is. Wanneer je concurrent een dikke backlink heeft gescoort kun je er ook achteraan gaan om te proberen om die backlink ook te bemachtigen.
 5. Veranderingen op je eigen site monitoren, hacker preventie
  Website hackers liggen altijd op de loer. Hou je site in de gaten met All In One WP Security & Firewall. Deze WordPress plugin checked veranderingen in de file permissions en bevat tevens een auto dbase backup scheduler en een comment spam ip blocker.
 6. Meta tag of prijs veranderingen monitoren van je eigen site of die van je concurrenten
  Gebruik Femtoo of Versionista om product, service prijs of titels, descriptions, links of HTML snippet veranderingen te monitoren.
 7. Google Webmaster Tool Alerts
  Wanneer je een nieuwe blog registreert krijg je de mogelijkheid om email alerts in te stellen zodat wanneer er problemen zijn met je site zoals crawling errors of wanneer er foute links naar je site verwijzen dan ontvang je automatisch en email.

Ken je zelf nog leuke auto email alerts die je in kunt stellen? Deel je kennis in de comments en steek wat op van de reacties van anderen. Vindt je dit een leerzaam bericht? Vergeet dan niet om op “like” te klikken of het te delen op je Twitter of Google+ pagina.